Páginas

miércoles, 15 de julio de 2020

Tres biaixos dels economistes de l'FMI

Al llibre La sortida del laberint, Miquel Puig comenta tres biaixos que patiren els economistes del FMI que els van impedir de preveure la crisi del 2008:
  • pensament gregari ("si veig que les coses van malament però tothom pensa que les coses van bé, és que estic equivocat"),
  • pensament conservador ("si dic el mateix que tothom i estic equivocat, ningú no m'ho retraurà; si dic el contrari i estic equivocat, perdré la feina i la reputació"),
  • pensament corporatiu ("tant els inspectors com els inspeccionats hem estudiat a les millors universitats, ocupem posicions de gran responsabilitat perquè les mereixem, el món està ben dirigit perquè el dirigim nosaltres, per tant, el món va bé")

El llibre es pot trobar a qualsevol biblioteca de la província de Barcelona. Recomano la seva lectura a qualsevol interessat en les causes de fons dels mals de l'economia espanyola.

Referència

Miquel Puig (2013). La sortida del laberint: el camí per superar la crisi creant llocs de treball decents. Llibres a l'Abast, 414. Edicions 62.